تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
سوال شماره یک که باید برای پل خواجو اصفهان بپرسید

درباره وبلاگ


دسته بندی

آرشيو مطالب

آمار وبلاگ

» افراد آنلاین : 4
» بازدید امروز : 279
» بازدید دیروز : 613
» هفته گذشته : 3030
» ماه گذشته : 3030
» سال گذشته : 58770
» کل بازدید : 203008
» کل مطالب : 42
» نظرات : 0

پشتیبانی

امكانات

سوال شماره یک که باید برای پل خواجو اصفهان بپرسید

درباره :


میدان امیرچخماق یا به قول ساکنان شهر یزد، میرچخماق یا میرچماق در طول زمان های مختلف یکی از میدان های اصلی برای تجمع مردم یزد بوده است. معماری پل تاریخی خواجو بسیار منحصر بفرد است و به قول بسیاری از محققان و مهندسان، معماران و استادانی که این پل را در زمان صفویه ساختهاند، از هوش و مهارت بی نظیری برخوردار بودهاند. هر چند که سند محکم یا کتیبه ای در کاخ عالی قاپو وجود ندارد که نام معماران و سازندگانش بر روی آن درج شده باشد اما سبک معماری و نوع طرح و نقش هایی که در ساخت کاخ استفاده شده است نشان دهنده آن است که به احتمال زیاد کاخ عالی قاپو توسط معماران مشهوری مانند استاد محمد رضا ابن، استاد علی اکبر اصفهانی، استاد حسین بنای اصفهانی ساخته شده باشد. ۴. نمایی از گنبد حرم امام رضا (ع): اگر در فاصله چند متری از پل بایستید و به دهانههای پایینی پل نگاه کنید، نمایی مشابه گنبد حرم مطهر امام رضا (ع) را خواهید دید. به خصوص اگر در تاریکی شب کنار این پل قدم بزنید و چراغهای بخش پایینی دهانهها به طور کامل روشن باشد، دیدن این نمای زیبا سادهتر است. ۲. میدان نقش جهان: اگر میخواهید پس از بازدید از خواجو، به دیدن این میدان بروید کافی است تنها ۳ کیلومتر مسیر را سوار تاکسی شده و از جاذبههایی مانند کاخ عالی قاپو، مسجد شیخ لطف الله، مسجد امام و سردر قیصریه در میدان نقش جهان اصفهان دیدن کنید. دو بنای تاریخی مسجد شیخ لطف الله و مسجد جامع عباسی نیز از آثار برجسته این معماران مشهور می باشد که همه این آثار از با شکوه ترین بناهای دوره صفوی هستند. طبق گفته محققان علت ساخت این پل، ایجاد راه مواصلاتی بین محله خواجو و دروازه حسن آباد با تخت فولاد و راه شیراز بود. همچنین دهانهها و کانالهایی نیز برای عبور آب در پایین پل طراحی شده که انرژی آب را کاهش داده و باعث ایجاد حوضچههای زیبایی برای پرورش ماهی میشوند.

خیابان اشرفی اصفهانی،دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان، iran برخی از مهمترین آنها را در ادامه آوردهایم. اصفهان با لقب «نصف جهان» یکی از مهمترین شهرهای گردشگرپذیر ایران و جهان است. این دهانهها دریچههایی داشتهاند که با باز و بسته کردنشان، کنترل آب رودخانه را به دست میگرفتند و پل را تبدیل به سدی میکردند که آب برای مصارف کشاورزی و… نام پل شاهی هم به این علت بود که ساخت پل به دست شاه عباس انجام شد. همچنین به این علت که گبرها از این پل برای رفتن به محله خود استفاده میکردند، به آن پل گبرها هم میگفتند. استفاده از نورپردازی به عنوان یکی از عوامل تعریف و تفکیک فضایی عرصه میدان برای بالا رفتن پتانسیل استفاده از عرصه میدانگاه. استفاده از طراحی تقارن انعکاسی و تناسب در ساخت پل خواجو باعث شده تمام جزئیات آن با نظمی خاص تکرار شوند و فضایی یکدست و چشم نواز را ایجاد کنند. در واقع فضایی است زیبا که صندلی های آن از تنه ی درختان تشکیل شده و در انتهای محور اصلی در قسمت شرقی باغ قرار گرفته است. در این محله کافه های مختلفی وجود دارد که شما می توانید از هر کدام از آن ها که تمایل داشتید استفاده نمایید تا لحظات خوبی را در کنار عزیزان خود تجربه نمایید. دلیل این امر نیز بخاطر ارتفاع دقیق قوس ها و منحنی آن ها است به صورتی که اگر فرد اول خیلی آرام و پچ پچ کند نفر دوم می تواند صدای او را به وضوح بفهمد. به طوری که اگر دو نفر رو به روی یک ضلع بایستند و به آرامی صحبت کنند به راحتی میتوانند صدای یکدیگر را بشنوند. تزیینات روی دیوارها، کاشیکاریها و نقاشیهای موجود بر دیوارهای داخلی به خصوص سقف اتاق شاه نشین نیز خبر از اوج هنر و خلاقیت هنرمندان عصر صفوی در طراحی معماری پل خواجو را میدهد. این پل که قدمت آن مربوط به دوران صفوی است، معماری شگفت انگیزی دارد که تحسین هر بینندهای را بر میانگیزد.

7. تخته سنگهای دیوارهها: بر دیوارههای داخلی دهانههای پل تخته سنگهایی با ابعاد مختلف وجود دارد که روی هر کدام نقش و نگاری منحصر به فرد دیده میشود. اگرچه که خیلی از اصفهانیها پل خواجو را با نامهایی مثل پل «بابا رکنالدین»، «گبرها»، «حسینآباد»، «شیراز» و «پل شاهی» هم میشناسند اما این پل در میان اکثر مردم ایران با همان نام پل خواجو شناخته میشود. پل تاریخی خواجو که بر روی رودخانه زاینده رود اصفهان ساخته شده، با پل معروف الله وردی خان یا همان سی و سه پل حدود ۱۸۰۰ متر فاصله دارد. سقف ورودی کاخ هم با مقرنسهای رنگی و طرحهای بینظیری آراسته شده و در همان ابتدا هوش از سرتان میپراند. اِسپَرهایی (اِسپَر به معنی میان سر دیوار و پشت بام) در طرفین سردر ورودی مسجد وجود دارد که هشت لوحه با نوشته های مشکی و زمینه فیروزه ای در آن کار شده است. کلیه روزهای هفته به جز روزهای سوگواری و همچنین به هنگام نماز ظهر می توانید برای رفتن به این کاخ برنامه ریزی کرده و این بنای بسیار با شکوه را بازدید کنید. ۴. کاخ چل ستون: یکی دیگر از دیدنیهای نزدیک به خواجو کاخ چهل ستون است. شما میتوانید با مترو خود را به ایستگاه سی و سه پل که نزدیکترین ایستگاه به پل خواجو میباشد، برسانید و از آنجا مسیری در حدود دو کیلومتر را با استفاده از تاکسی و یا پیاده طی کنید. این باغ در واقع محوطهای سرسبز و پر از درختان قدیمی و تنومند است و در میان بنایی باشکوه با ۲۰ ستون مانند نگینی میدرخشد. قسمتهای شرقی و غربی این خانه از خانه های قدیمی اصفهان دارای نقشههای یکسان هستند. طبقات مختلف پل نیز تصویری از پرهای عقاب را نشان می دهد و برآمدگی های شاه نشین طبقه دوم مانند سر عقاب است. کیفیت نشانه ای منظر شبانه میدان، نسبت به هویت مشخص و ویژه آن در روز (به سبب معماری) کمرنگ تر است، در حالی که انتظار میرود با نورپردازی کارآمد، میدان در شب تصویری شاخص را در ذهن مخاطبان به وجود آورد تا بدین وسیله، وظیفه نشانه بودن و کمک به افزایش خوانایی را انجام دهد.

۳. باغ گل اصفهان: باغ گلهای اصفهان فاصله زیادی با پل خواجو ندارد، پس میتوانید به راحتی با استفاده از تاکسی یا اتوبوس به این باغ زیبا برسید. ۹. سنگ قبرهای عجیب: پل خواجو در سال ۱۳۸۸ مرمت شد؛ در زمان این بازسازی سنگ قبرهایی بسیار عجیب کشف شد که روی آنها کنده کاریهای زیبایی حکاکی شده بود. درحالحاضر بهدلیل خشکشدن آب زایندهرود، این ویژگی پل خواجو چندان به چشم گردشگران نمیآید اما اگر نگاهی به گذشته بیاندازیم میتوانیم حدس بزنیم که شاید یکی از دلایل آبادی امروز اصفهان همین پل سدی باشد که روی رودخانه زایندهرود ساختهشده و از این شهر در برابر سیلاب و طغیانهای رودخانه محافظت کرده است. بیشک در گذشته مطالعات زیادی توسط تیمهای باستانشناسی و متخصصان میراث در چهارباغ انجام شده و امروز ادامه پیدا کرده است، در واقع می توان گفت یکی از زمانبر ترین مطالعات در این حوزه مطالعات باستانشناسی بوده است. فرهاد گلی درگفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شهروندان می توانند از اصفهان کارت علاوه بر پرداخت کرایه اتوبوس برای بازدید از مراکز تفریحی و گردشگری ناژوان استفاده کنند. برای بازدید از مسجد جامع عباسی به حدود دو ساعت زمان نیاز دارید تا با آرامش خاطر از گوشه گوشه این مسجد دیدن کنید. میدان خان با مغازه های اطراف خود راهی به مسجد ریگ دارد. برای اینکه بند بند از این اثر پر شگفتی را بشناسیم با جمله به جمله سفرزون همراه شوید تا در این جادوی هنری قدم بزنیم و آنرا بخوانیم. 2. شمعها: اگر از زاویه ۳۰ تا ۴۰ درجه شرقی به دهانههای پل از زیر آن بنگرید، شاهد اشکال شمع مانندی خواهید بود که از تداخل دهانهها به وجود آمده و شگفتی این پل را دو چندان کردهاند.

اولین شگفتی پل خواجو برای گردشگرانی که به تماشای آن آمدهاند دو شیر سنگیست که در دو طرف پل ایستادهاند و مشغول نگهبانی از پل هستند. برای همین است که نوازندهها و خوانندههایی به خصوص در شبهای تابستان زیر این پل مشغول آواز خوانی هستند. در این باغ زیبا پرندگانی همچون انواع طوطی، توکان، فلامینگو، اردک، کبک، تیهو، قرقاول، عقاب، جغد، طاووس و انواع پرندگان زینتی به راحتی به زندگی طبیعی خود مشغول هستند زیرا که محیط این پارک به صورتی طراحی شده است که مناسب زیست این پرندگان زیبا واقع شود. این باغ گل پر از انواع گلهای زیبا و کمیاب است. در این میان باغ چهلستون اصفهان جلوه سرسبز و دل نشینی به سازههای تاریخی این شهر کویری داده است و میزبانی سرسبز برای میهمانان نصف جهان است. مترو اصفهان تا پیش ازرسیدن به سی و سه پل، بخشی از چهارباغ را خشک کرد. در معماری و طراحیهای پل زیبای خواجو اسراری کشف شده است که بیش از پیش آن را مرموز و شگفت انگیز کردهاند و هر کدام جلوهای از هنر، خلاقیت و مهندسی دقیق زمان خود هستند. در ضلع غربی میدان نقش جهان، این بار درخشش باشکوه معماری ایرانی، علی قاپو که از بقیه بناها به مرکز میدان نزدیکتر است، مسافران را به خود جذب می کند. خزینه حوض آب گرم بزرگی است که برای شستشو و غسل مورد استفاده قرار می گرفت. خانه وثیق انصاری در تاریخ آذرماه سال 1354 با شماره ثبت 1251 جزو آثار ملی ایران قرار گرفت. در برخی از شهرهای دیگر ایران اجساد در یک محفظه شیشه ای قرار می گرفتند تا به وسیله آفتاب مورد تجزیه قرار بگیرند، با توجه به اینکه دستور عدم دفن مردگان به این روش توسط پهلوی اول در سال ۱۳۲۰ هجری شمسی منقرض شد ولی در دخمه زرتشتیان یزد به گفته مورخین تا سال ۱۳۵۰ شمسی همچنان این رسم انجام می شده است.

معرفی کاملانواع شهرهای ایران غذاهای مختص به خودشان را دارند که با آنها شناخته میشوند. اصفهان زمانی یکی از بزرگترین شهرهای جهان بود و از سال 1050 تا 1722 به خصوص در قرن شانزدهم، در زمانی که سلطنت صفوی که برای دومین بار در تاریخ خود، پایتخت بودن را تجربه میکرد هنرهای بسیاری در این شهر شکوفا شد. از آنجا که پیشرفت و تغییر سیستم آبرسانی منجر به متروکهشدن این آبانبار شده بود، در سال ۱۳۸۰ مخزن آبانبار به زورخانه صاحبالزمان یزد تغییر کاربری یافت که با همت پهلوان علی درهمی انجام شد، این زورخانه که بزرگترین زورخانه شهر یزد به حساب میآید، برای اجرای مراسم گلریزان، انجام کشتی و حرکات ورزشی باستانی و پهلوانی استفاده میشود. پس لباس هایتان را ببندید و برای یک تور جذاب به بزرگترین میدان ایران، در شهری که به آن نیمی از جهان می گویند، آماده شوید. جداره های موجود در میدان خان از اصالت و ارزشی تاریخی زیادی برخوردارند که از تکرار قوس های ساده ایجاد شده اند و ریتمی ملایم به فضای میدان می دهند . غیر از همه جاذبه های منحصر به فردی که در شهر یزد وجود دارد، می توان تنها کاروانسرای دایره شکل ایران را هم در شهرستان مهریز در مسیر یزد به کرمان مشاهده کرد. اگر از دو جهت کناری به ساختمان نگاهی کنید، ساختمانی سه طبقه را مشاهده می کنید. سرستون هایی با نمادپردازی هایی آیینی دین زردشت در نمای آتشکده مشاهده می شود. با این حال، بنای فعلی آتشکده پیر نارسون در زمان قاجاریه (احتمالا دوره مظفرالدین شاه) شکل گرفت و چون دیگر زیارتگاههای زرتشتی، به سادهترین شکل ممکن ساخته شد.

بسیاری از این جاذبه های مجموعه خان یزد از دوره قاجار برجای مانده و بازار خان نیز متعلق به دوره افشاریه است. یکی از کلان شهر های ایران که توانسته در ادوار مختلف حتی به عنوان پایتخت نیز انتخاب شود، استان اصفهان می باشد. ۶. سقفهای منحنی شکل: سقف منحنی شکل یا طاق چشمهای در واقع یکی از میراث اصفهان است که در بناهای قدیمی به ویژه منازل قدیمی این شهر به چشم میخورد. یکی از بهترین شهرهایی که میتوان برای بازدید از خانههای تاریخی و قدیمی به آن سفر کرد؛ شهر فرهنگی تاریخی اصفهان است. به علاوه، میتوان آنها را نوعی یادگاری برای آیندگان از جانب هنرمندان وقت در نظر گرفت. قدم زدن در گالری این خانه و دیدن تصاویری که هنرمندان یزدی به تصویر کشیدهاند را از دست ندهید. در آن زمان فرشی دست بافت در سالن اصلی کاخ بوده که آن هم از بین رفته است. برای رفتن به این کاخ بهتر است چند کیلومتری را سوار تاکسی شوید. برای رفتن به پل خواجو با مترو، باید در ایستگاه سیوسه پل متروی اصفهان از قطار پیاده شوید و مسافتی حدودا دو کیلومتری را تا پل خواجو پیادهروی کنید. البته تاکسیها هم میتواند وسیله خوبی برای طی کردن این فاصله دو کیلومتری باشند؛ اما فراموش نکنید که قدمزدن در کنار زایندهرود و تجربه حالوهوای منحصربهفردش، به یکی از لذتبخشترین خاطرات سفرتان تبدیل خواهدشد. پل خواجو اصفهان یکی از جاذبههای گردشگری معروف اصفهان است که در شرق زایندهرود قرارگرفته و از یکسو به خیابان چهارباغ خواجو و از سوی دیگر به ضلع شرقی خیابان کمالالدین اسماعیل اصفهانی میرسد. در سال ۱۰۶۰ هجری قمری شاه عباس دوم دستور داد روی مخروبههای پل حسن بیگ که از دوران تیموری باقی مانده بود، پل جدیدی بسازند، که به دلیل نزدیک بودن به محله خواجو و احترام به خواجههای دوران صفوی این پل را خواجو نام گذاری کردند.

برخی نیز بر این باورند در ساخت پل از سنگهای باقی مانده از کاخهای ساسانی استفاده کردهاند که روی آنها چنین علامتهایی با حروف یونانی حک شده بود. یکی از نکات ناخوشایند در رابطه با مسجد شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان یکی از معروف ترین مساجد ایران خروج برخی آثار نفیس از این مسجد زیبا است. این پل از خانواده پلهای سدی است و میتواند در زمان طغیان و پرآبی رودخانه زایندهرود، آب را تا ارتفاع ششمتر، پشت دریچههای خودش نگهدارد و سپس با استفاده از 16 دریچه تخلیه آب، میزان خروج آب را تنظیم کند تا خرابیها بهحداقل برسد. این پل تاریخی و زیبا را هماهنگ با بستر زمین ساختهاند؛ به صورتی که پایههای آن به عنوان یک سد عمل میکردند. شاه عباس صفوی با ساخت این پل میخواست علاوه بر ایجاد راهی کوتاهتر میان محله خواجو و دروازه حسن آباد با تخت فولاد و راه شیراز، از آن به عنوان سد نیز استفاده کند. پل تاریخی خواجو طولی معادل با ۱۳۳ متر، عرض ۱۲ متر و معبر ۵/۷ متر دارد. درازای پل ۱۳۳ متر و پهنای آن ۱۲ متر است. برای ساخت این پل از مصالحی مختلفی همچون آجر، سنگ و ساروج استفاده شده و طول آن ۱۳۳ متر و عرضش ۱۲ متر میباشد. پلی که در طول زندگیاش برروی آبهای زایندهرود داستانها و قصههای مختلفی را پشتسر گذاشته و امروز به پناه مردم اصفهان برای تحمل رنجها و تقسیم شادیهایشان تبدیل شدهاست. به علاوه، داستانها و اسرار جالبی که در مورد این پل وجود دارد، دیدن آن را هیجان انگیزتر کرده است. حالا که فرصت بازدید این بنای باشکوه مهیا شده است، همه ما باید تلاش کنیم تا حد امکان احترام و آداب حضور در این فضا را رعایت کنیم. هتلهای اصفهان بسیار زیاد می باشند که ما از میان لیست هتلهای اصفهان به شما هتل شیخ بهایی را پیشنهاد می کنیم.

پیشنهاد میکنیم نزدیکترین هتلها و اقامتگاهها به کلیسای وانک مثل هتل چهل پنجره اصفهان یا هتل پارسیان کوثر اصفهان را رزرو کنید تا هر موقع که خواسته بتوانید به این کلیسا بروید. منظره این پل تاریخی در شبها نیز به خاطر نورپردازی زیبا بسیار چشم نواز میشود که توصیه میکنیم در سفر به اصفهان هم در روز و هم در شب از این پل زیبا بازدید نمائید. میدان امیر چخماق در یزد و مجموعه اطراف آن چه در شب چه در طول روز، از زیباترین دیدنی های این شهر می باشند که هر ساله هزاران گردشگر خارجی و ایرانی را به سوی خود جلب می کنند. بازار مسگرها از جاهای دیدنی یزد است که پیش از هر چیز سر و صدایش به استقبال ما میآید. با ما همراه باشید تا در ادامه با پل خواجو، تاریخچه، معماری و راز و رمزهای آن را بیشتر آشنا شویم. ما هم این قانونها را داریم ولی متأسفانه اجرا نمیکنیم، اما آنجا اجرا میکنند و در غیر این صورت جریمه میشوند. قدمت تاریخی مسجد شعیا اصفهان به زمان سلجوقیان بر میگردد و از آن به عنوان اولین مسجد در شهر اصفهان یاد میکنند. در دوره چهارم ، (۸۰۹-۸۱۹ هجری قمری) به دستور شاه نظام الدین کرمانی، بنای شبستان شمالی، دهليز و رواقهای ارتباطی آن، کتیبه دوازده امام ایوان صحن و بعضی پوششهای تزئینی ساخته شده است و القاب شاهرخ را بر کتیبه سر در مدخل مسجد به خط ثلث ہر کاشی نوشتند. کلیسای کاتارینه مربوط به دوره صفوی است و در جلفا ی اصفهان، محله چهارسو، خیابان خاقانی، کوچه رامین واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۰۹۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رس




برچسب ها : ,
نوشته شده در دوشنبه 24 مهر 1402 توسط خاور مگ| تعداد بازدید : 20014 | لينك ثابت |

اخرین مطالب ارسالی

صفحات وبلاگ